© Rootsville.eu

Rebecca Kilgore (US)
tiltle: A Little Taste
music: Jazz
release date: october 28, 2024
label: Dharma Down Records
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)
info artist: Rebecca Kilgore

© Rootsville 2024


Rebecca Kilgore is een gevierd jazzvocaliste uit Portland, Oregon, bekend om haar moeiteloze vertolkingen van het Great American Songbook en haar vermogen om vergeten pareltjes aan het licht te brengen. Johnny Mandel zei ooit: "Als Rebecca zingt, komt de zon tevoorschijn." Helaas werd Rebecca in 2024 gediagnosticeerd met Dementie met Lewy Bodies en stopte ze met optreden.

Rebecca Kilgore's muzikale samenwerking met componist en pianist Dave Frishberg begon in de jaren 80 en omvatte een vijfjarig optreden in het Heathman Hotel in Portland, Oregon, naast vele andere optredens. Na Dave's dood in 2021, begonnen mevrouw Kilgore en haar man, de getalenteerde arrangeur en trompettist Dick Titterington, met de opname van een tribute-album.

Mevrouw Kilgore heeft opgetreden met Andy Brown, Harry Allen, John Pizzarelli, Bucky Pizzarelli, Dick Hyman, Bernd Lhotzky, Ehud Asherie, Randy Porter, Rossano Sportiello, Paolo Alderighi, John Sheridan en anderen. Het Rebecca Kilgore Quartet (voorheen bekend als BED) was een populaire favoriet op het jazzfestivalcircuit: met Eddie Erickson (gitaar/banjo/zang), Dan Barrett (trombone) en Joel Forbes (bas).

Rebecca Kilgore heeft meer dan 50 opnames in haar discografie, met Dave Frishberg, Harry Allen, Dan Barrett, John Sheridan, Nicki Parrott, Rossano Sportiello, Paolo Alderighi en vele anderen. Op het album speelt Rebecca Kilgore negen nummers van Dave Frishberg, waarvan sommige met medecomponisten, waaronder Johnny Hodges, Johnny Mandel en Alan Broadbent. Twee extra nummers zijn nummers die Rebecca en Dave vaak speelden in hun lange samenwerking. Het muzikantschap is fantastisch. Het trio van Randy Porter op piano, Tom Wakeling op bas en Todd Strait op drums biedt onwrikbare ondersteuning voor Becky's vocalen, evenals voor solisten Tim Jenson op fluit en piccolo en John Moak op trombone. De arrangementen van Dick Titterington zijn verbluffend en Dick treedt ook op op trompet of flugelhorn. Sommige nummers bevatten een strijkkwartet, met Nelly Kovalev, Lucia Atkinson, Hillary Oseas en Hamilton Cheifetz. Trombonist Dan Barrett, die samen met Dave Frishberg het nummer “Eastwood Lane” schreef, treedt op op dat nummer en op verschillende andere.


tracks:

1. A Little Taste 2:51
2. Our Love Rolls On 3:42
3. Peel Me a Grape 5:08
4. Little Did I Dream 2:34
5. Heart’s Desire 4:28
6. Snowbound 3:17
7. Brenda Starr 3:01
8. Telephone Song 2:36
9. Ah, So Pure 3:25
10. You Are There 2:56
11. Eastwood Lane 04:40